Meedenken over wonen in Capelle aan den IJssel: download de OppApp

Op de afbeelding staat het logo van de Huurdersraad, van de OppApp en de QR-code om de OppApp te downloaden.
Meedenken over wonen in Capelle aan den IJssel

Als huurdersraad vinden we het belangrijk om in contact te zijn met u als huurder: wat vindt u belangrijk? Waar moeten we meer aandacht aan besteden? Hoe ervaart u het wonen in Capelle den IJssel en het huren bij Havensteder? De HRC heeft op verschillende manieren contact met huurders en we vinden dat enorm waardevol.

Online meepraten via de OppApp

Naast alle gesprekken met huurders gebruikt de HRC ook een online tool: de OppApp. Deze geeft u als huurder de kans om over verschillende onderwerpen online mee te praten. Als u de app downloadt, doet u direct mee vanuit uw luie stoel. De HRC heeft begin 2023 via de OppApp aan huurders gevraagd welke thema’s zij belangrijk vinden.

Doordat u en veel anderen tegelijk mee kunnen doen met de OppApp, krijgen wij veel meer informatie en ideeën. Zo kunnen we betere beslissingen nemen. Veranderen lukt niet goed als maar een klein groepje deelnemers aan het woord is. Of als we altijd met dezelfde mensen vergaderen om een probleem op te lossen. Daarom kiezen we ervoor om een zo groot mogelijke groep te benaderen die hun ideeën wil delen.

Hoe werkt het?
  • U downloadt de OppApp op uw mobiele telefoon in de appstore of via de QR-code
  • Vul de Oppcode in: HRC
  • Open de app. U komt dan in het hoofdmenu van de OppApp. U komt ook in het hoofdmenu door onderin op het huisje te klikken.
  • In het hoofdmenu staan de vragenlijsten klaar. Onderin staan ‘nieuwsberichten’ en helemaal onderin staan de ‘domeinen’. Dat zijn de onderdelen waarover u mee kunt praten.
  • Als er een nieuwe vragenlijst voor u klaar staat, verschijnt er een 1 bij de app. Net zoals bij de apps voor social media en WhatsApp.

U kunt als huurder ook meedoen met de OppApp van Havensteder breed. Hiervoor meldt u zich in de OppApp aan voor een nieuwe omgeving met de Oppcode: Havensteder.

Anoniem

Wat belangrijk is om te weten: alle reacties zijn anoniem. Wij zullen u nooit om privégegevens vragen in de app, zoals naam of adres. Geeft u deze informatie ook niet in uw antwoorden. Het enige dat wij u vragen is in welke wijk u woont. Zo kunnen we u ook vragen stellen over uw eigen wijk. Als u een vraag beantwoord heeft, kunt u gelijk zien welke antwoorden de andere huurders hebben gegeven. Ook dit is natuurlijk anoniem.

Ga naar de inhoud